حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

جمعه, ۲۱ دی , ۱۴۰۳ Friday, 10 January , 2025 ساعت ×
خیرین سلامت؛ یاریگران بیماران کلیوی
۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۶
شناسه : 3277
2
دستگیری و حمایت از نیازمندان و بیماران از مبانی دینی و اخلاقی است که در جامعه ایرانی نهادینه شده است.
ارسال توسط : منبع : خبرگزاری ایرنا از اردبیل
پ
پ

در طول تاریخ بسیاری از خیرین اقدام به وقت اموال خود برای درمان بیماران نیازمند کرده‌اند با این وجود با افزایش هزینه‌های دارو و درمان، امروز نیاز به حمایت از آنها بیش از پیش احساس می‌شود.

یکی از بیماری‌هایی که طی دهه‌های اخیر افزایش یافته است، بیماری‌های کلیوی و نارسایی‌های مرتبط با آن بوده است. زندگی شهری و عادت‌های غذایی غلط در سال‌های اخیر منجر به افزایش بیماری‌های مختلف از جمله نارسایی‌های کلیوی شده است.

این در حالی است که درمان بیماران از جمله هزینه‌های پیوند کلیه و دیالیز هزینه‌های سنگینی را به خانواده‌ها و نظام سلامت کشور وارد می‌کند ، به گفته حاج جمال رسولی ، مدیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان اردبیل هزینه هر مورد پیوند هفت میلیارد ریال است.

انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان اردبیل در سال ۱۳۷۳ راه‌اندازی شد ، در آن موقع این مرکز ۵۰ بیمار دیالیزی را تحت پوشش داشت اما در حال حاضر تعداد بیماران تحت پوشش این مرکز به ۲ هزار و ۹۰۰ بیمار رسیده است.

مدیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان اردبیل با اشاره به هزینه‌های بالای بیماران کلیوی اظهار کرد: با توجه به اینکه انجمن بودجه دولتی ندارد خدماتی که مرکز ارائه می‌کند منوط به حمایت‌های خیرین است.

وی با بیان اینکه تاکنون ۷۵۵ مورد پیوند کلیه در استان اردبیل انجام شده است، ادامه داد: اردبیل ، استان محرومی است و مانند استان‌های صنعتی و پیشرفته دارای تمکن مالی نیست و بدیهی است وضعیت اقتصادی کلان استان در چنین مسائلی هم خود را نشان می‌دهد.

این خیر سلامت، انجام خدمات دیالیز را از مهم‌ترین خدمات مورد نیاز بیماران کلیوی دانست و گفت: در حال حاضر در این استان ۲۰۰ دستگاه دیالیز وجود دارد که عمر مفید این دستگاه‌ها به اتمام رسیده است و با تلاش متولیان و مهندسان این دستگاه‌ها نگهداری و چک شده و به بیماران خدمات ارائه می‌کنند. اما واقعیت این است که در حوزه درمان و تجیزات پزشکی تکنولوژی حرف اول را می‌زند.

وی اضافه کرد: مراکزی که بخش خصوصی دایر کرده تجهیزات به روزتری دارند و در حال حاضر ۳۱۶ بیمار دیالیزی زیرپوشش بخش خصوصی هستند.

راه‌اندازی بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی برای بیماران دیالیزی

مدیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان اردبیل ادامه داد: با همکاری بخش خصوصی و مسئولان در حال احداث و راه اندازی بیمارستان خصوصی ۲۰۰ تختخوابی برای خدمات رسانی به بیماران دیالیزی هستیم و در این مرکز پیشرفته‌ترین تجهیزات نصب خواهد شد تا بیماران برای چند ساعتی که زیر دستگاه هستند، دغدغه و مشکلات کمتری داشته باشند.

رسولی با اشاره به افزایش فعالیت‌های بخش خصوصی در حوزه درمان و دیالیز بیماران کلیوی اظهار کرد: دولت هم از بخش خصوصی حمایت می‌کند ولی باید در نظر داشت که هزینه هر مرتبه دیالیز در بخش خصوصی ۴۵ میلیون ریال است.

وی با اشاره به مشکلات ناشی از تحریم برای بیماران گفت: واقعیت این است که تحریم به هر حال تامین و راه‌اندازی تجهیزات به روز را در بخش‌های مختلفی از جمله بخش درمان را با مشکل مواجه کرده است.

مدیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان اردبیل یادآورشد: کارشکنی در تامین دارو سلامتی و جان بیماران را به خطر می‌اندازد با این حال دشمنان ما متاسفانه علیرغم شعارهایی که می‌دهند، سیاست‌هایشان خواه ناخواه سلامت شهروندان را در معرض خطر قرار داده است.

رسولی در خصوص مراکز ارائه خدمات به بیماران دیالیزی در استان اردبیل گفت: در حال حاضر این بیماران در بیمارستان تامین اجتماعی، بوعلی و هلال احمر خدمات مورد نیاز را دریافت می‌کنند. این بیماران دفترچه خاص دریافت می‌کنند و هر جا بیماران این دفترچه را ارائه کنند از خدمات بیماری‌های خاص بهره‌مند می‌شوند.

وی با بیان اینکه خدمات انجمن به بیماران در سطوح مختلفی ارائه می‌شود، در خصوص کمک‌های مالی خیرین اظهار کرد: اساسا عنوان وجودی انجمن وابسته به حمایت خیرین است. بخشی از خیرین ماهانه مبلغی به انجمن کمک می کنند، بخشی از کمک‌ها از طریق صندوق‌های نصب شده در سطح شهر جمع‌آوری می‌شود. علاوه بر این همکاران ما هم به خیرین مراجعه کرده و با ارائه قبض اقدام به دریافت کمک آنها می‌کنند.

مدیر انجمن حمایت از بیماران کلیوی با بیان اینکه تمام تلاش ما بر این است بیماران را ناامید برنگردانیم، اظهار کرد: ما خودمان گاهی سراغ عده‌ای از خیرین می‌رویم و بخشی از هزینه‌ها را هم این خیرین بر عهده دارند.

وی با بیان اینکه امسال در مجموع بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال به بیماران از طریق این انجمن کمک شده است، یادآورشد: علاوه بر این حدود ۱۵ میلیارد ریال هم بسته‌های غذایی به نیازمندان و بیماران از طریق این انجمن ارائه شده است.

به فکر پیشگیری از بیماری خاموش باشیم

بنا به حدیث شریف «نعمتان مجهولتان الصّحة و الامان»، صحت و سلامتی از یکی از نعمت‌هایی است که قدر آن را نمی‌دانیم. برای تلنگر هم شده لازم است قبل از مبتلا شدن به بیماری به فکر باشیم.

کنترل دیابت، نوشیدن آب کافی، کنترل فشار خون، کاهش مصرف دخانیات و الکل و کاهش مسکن‌های بدون نسخه از جمله راهکارهایی است که به گفته پزشکان می‌تواند مانع از ابتلا به بیماری‌های کلیوی شود. در کنار آن کمتر کردن مصرف نمک ، خواب کافی، چک کردن وزن ورزش و تمرینات بدنی و کاهش استرس از دیگر راهکارهای ابتلا به این بیماری خاموش است.

گاهی اوقات بیماری‌های همچون کلیوی ممکن است ارثی باشند. اگر در نزدیکان افرادی وجود داشته‌اند که به بیماری‌های قلبی و عروقی، فشار خون و دیابت مبتلا بودند، امکان ابتلای سایر اعضای خانواده نیز وجود دارد. این افراد می‌توانند با چکاپ منظم و همچنین غربالگری وجود این بیماری‌ها را شناسایی کرده و زودتر اقدام به درمان کنند. در این زمینه نهادهایی مانند آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها می‌توانند با غربالگری به موقع مانع از تحمیل هزینه به خانواده‌ها و نظام درمانی کشور شوند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.