حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

جمعه, ۲۱ دی , ۱۴۰۳ Friday, 10 January , 2025 ساعت ×
چهارشنبه آخرسال را تلخ نكنيم
۱۹ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۳:۲۹
شناسه : 710
1
چهارشنبه آخر سال به عنوان نماد عالي از نقش بندي هنرمندانه معرفت، هنر و تجربه انساني كه بر تارك ايران بلند مي درخشد امروزه در جايگاه خوب خود قرار ندارد؛ متاسفانه از اين سرمايه طلايي استفاده بهينه نمي شود، انباشتگي فرهنگي به جاي اين كه در راستاي بازگشودن گره اي جامعه استفاده شود؛ خود عاملي براي بي نظمي و توليد دردسر شده است. تمام جوامع آداب و رسوم، جشن ها و... دارند كه حفظ و انتقال آن ها به نسل هاي جديد توسط بزرگترها ضرورتي اجتناب ناپذير است.
ارسال توسط :
پ
پ

در جامعه ما از جمله اين جشن ها چهارشنبه آخرسال است. جشني كه براي فرارسيدنش لحظه شماري مي كنيم اما امروز نگران حوداث تلخ اين روز به دليل استفاده از ترقه و نارنجك هاي دست ساز و … هستيم.

جشني كه توسط مردم برگزار مي شود ؛ ابزار و وسايل، هماهنگي، برگزاري،  نظارت و كنترل بر جشن توسط خود مردم و معمولا بزرگ خانواده و كوچه و محله صورت مي گرفت.

برگزاري  جشن هاي مختلف از جمله چهارشنبه آخرسال توسط نياكان ما فرصتي براي ايجاد همدلي، افزايش تعامل اجتماعي، افزايش شادي و نشاط در جامعه بود.

چهارشنبه آخرسال يكي از جشن هاي ايراني كه درعصر آخرين سه شنبه سال مي بايدشادي و نشاط را همراه داشته باشد اما سود جويان آن را به مجموعه اي از نگراني، اضطراب و دلهره و……تبديل مي كنند.

آنچه مسلم است هر عيدي از پاره اي از اصول و قوانين بهره مي برد روشن نمودن آتش بخشي از اين بزرگداشت چهارشنبه آخرسال است كه مي تواند با خطراتي همراه باشد مخصوصا كه در سالهاي اخير استفاده از مواد محترقه انفجاري جاي سنتهاي ديرين را گرفته و امنيت و آرامش مردم و شهروندان را به خطر انداخته است .

در جامعه ما حوادث و آسيب هايي نظير حوادث ناشي از مواد محترقه و منفجره يا آتش افروزي چهارشنبه سوري،تهديدي جدي براي سلامتي افراد (خصوصا كودكان و نوجوانان)است.

با اين حال حتي حوادثي كه به نظر مي رسد بدون هشدار و خبر روي مي دهند ،اكثرشان نتيجه يك رشته اتفاقات يا نتيجه تركيبي از اتفاقات و وقايع هستند تشخيص خطر هاي بالقوه در اين زمينه به افراد كمك مي كند كه وارد عمل شده ،خود را ايمن نگه دارند.

در واقع مي توان گفت كه از جمله عوامل خطر زايي كه بر احتمال وقوع اين حوادث مي افزايند نگرشهاي افراد و رفتار هاي نا ايمن آنهاست كه با آموزش افراد مي توان هم نگرش و هم رفتار افراد را تغيير داده،اصلاح نمود.

يكي از عوامل ضروري براي پيشگيري از حوادث و اتفاقات، ارتقاي سطح آگاهي مردم و خصوصا گروه هاي در معرض خطر است معلومات ،آگاهي ها ،نگرش، اعتقادات و باورهاي افراد در مورد هر موضوعي نظير حوادث چهارشنبه سوري عوامل مستعد كننده رفتار سالم و پيشگيري از اين حوادث را تشكيل مي دهد.

اين عوامل در فرد ايجاد انگيزه مينمايد تا رفتار خود را تغيير دهد و از بروز اين حوادث جلوگيري نمايد.آموزش سبب افزايش آگاهي ها در اين زمينه مي گردد نگرشهاي مطلوب را بر مي انگيزد و نهايتا مهارتها و رفتارهاي پيشگيري از حوادث مذكور را تشكيل مي دهد.

در واقع شايسته است كه بگوييم كه اگر حادثه يك بيماري مي باشد ،آموزش واكسن آن است هر اندازه افراد درباره عواملي نظير ترقه ،مواد منفجره و محترقه ديگر و آتش بازي ،كه احتمال وقوع حادثه را افزايش مي دهند بيشتر بدانند در آن صورت بهتر خواهد توانست از احتمال وقوع اين حوادث پيشگيري نمايند.

معاونت فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اردبیل،_ اداره آموزش همگانی ومشارکت عمومی

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.