حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنج شنبه, ۲۰ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 9 January , 2025 ساعت ×
افزایش حقوق کارکنان باید متناسب با نرخ تورم باشد/ دولت در اخذ مالیات به دنبال دانه درشت‌ها و فرارهای مالیاتی برود/انتقاد از هزینه کرد برای برخی از همایش های دولتی
۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۸:۴۱
شناسه : 3072
1
نایب رئیس کمیسیون تلفیق: نایب‌رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ با اشاره به نقاط مثبت و منفی لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفت: شفافیت و توجه به مسائل جاری کشور و واقع‌بینی از نکات مثبت و عدم توجه کافی به احکام برنامه هفتم و نبود تناسب نرخ افزایش حقوق کارکنان با تورم، ابهام در تعیین نرخ ارز نیز از نقاط منفی آن است که در جریان بررسی جزئیات لایحه آنها را بررسی و اصلاح می‌کنیم.
ارسال توسط : منبع : خبرگزاری خانه ملت
پ
پ

 صدیف بدری با اشاره به تصویب کلیات لایحه برنامه بودجه ۱۴۰۴ در صحن مجلس شورای اسلامی گفت: بودجه‌ای که از طرف دولت پیشنهاد شده مطابق قانون در دو بخش است. بخش اول کلیات که شامل شاخص‌ها، منابع و مصارف و تبصره‌ها می‌شود و بخش دوم درباره ریز هزینه‌ها و محل هزینه‌کرد پروژه‌ها است. در این بخش بحث‌های مختلفی در کمیسیون تلفیق برگزار شد. گزارش‌ها و نظرات مدیران و مسئولان سازمان برنامه‌وبودجه، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی و دلایل تدوین این لایحه از سوی دولت را استماع و بررسی کردیم.

 این نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه لایحه بودجه ۱۴۰۴ دارای نقاط قوت و ضعفی متعددی است، افزود: شفاف‌سازی یکی از نکات مثبت این لایحه است که در سنوات گذشته شاهد آن نبودیم. درگذشته مبالغ مرتبط با تبصره‌ها در رقم بودجه نیامده بود و زوایای پنهان و پر ابهامی داشت؛ اما در این دوره شفافیت مطلوبی را شاهد بودیم. هدفمندسازی یارانه در سقف بودجه اعمال شد و از سوی دیگر یارانه‌ها به‌صورت واقعی دیده شده و اعداد و ارقام شفاف است. همچنین برای تمام تبصره‌های لایحه کدگذاری شده و نشانی دقیقی دارد.

 بدری اضافه کرد: برخی یارانه‌ها و هزینه‌های اجباری به‌ویژه در حوزه خرید گندم، به‌صورت واقعی دیده شده است این میزان در بودجه ۱۴۰۳، ۱۲۵ همت بود، درحالی‌که با هزینه‌ای بالغ بر ۲۰۰ همت تمام شد! همچنین برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان به‌صورت واقعی و به میزان ۱۲۵ همت دیده شده است. بودجه‌های جاری اجتناب‌ناپذیر کشور کاملاً شفاف و واقعی و قابل‌رصد و پیگیری است و این امر از نکات مثبت لایحه به شمار می‌رود.

 نایب‌رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ خاطرنشان کرد: لایحه بودجه نکات ضعفی هم دارد برای مثال در برخی موارد، احکام قانون برنامه پیشرفت هفتم دیده نشده است که توضیح دولت این بود که این موارد حکمی بوده و ارقامی نیست؛ اما برخی نمایندگان این نظر را داشتند که مواردی که به اعداد و ارقام مربوط می‌شود باید لحاظ شود برای مثال در حوزه راه‌آهن باید اعداد و ارقام گذاشته شود. در نهایت در صحن مجلس نیز شاهد تضارب آرا بودیم و موافقان و مخالفان لایحه بودجه نظرات خوبی دراین‌خصوص ارائه کردند. دولت هم از لایحه خود دفاع کرد. در نهایت نظرات رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه را شنیدیم و کلیات این لایحه رأی بیاورد. البته برخی از انتقادات نمایندگان به حق هم بوده و لازم است در زمان رسیدگی به جزئیات به آنها توجه شود.

  بدری اضافه کرد: به‌صورت کلی در لایحه بودجه ۱۴۰۴، درآمد تعریف شده‌ای باتوجه‌به شرایط تحریمی و در کنار آن هزینه‌های جاری و هزینه‌های عمرانی داریم. در حوزه عمران اتفاقی خوبی رخ‌داده و اجازه گرفته شد تا ۲۸ درصد سهم صندوق توسعه ملی به این صندوق نرفته و دولت بتواند به‌صورت استقراضی از آن در بخش عمرانی استفاده کند. البته بخشی از آن نیز سهم نیروهای مسلح است که در حوزه عمرانی هزینه می‌شود؛ بخش دیگر نیز به‌صورت گلوبال دست دولت است تا پروژه‌های اولویت‌دار را به سرانجام برساند؛ ازاین‌رو یکی از نکات مثبت لایحه بودجه این است که این اجازه از ابتدای کار گرفته شده و منابع آن نیز زیرساختی است.

 عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از نقاط ضعف لایحه بودجه سال آتی، کسری بودجه است که علی‌رغم برآورد دولت، امسال حدود ۸۰۰ همت می‌رسد و پیش‌بینی برای سال آینده افزایش این رقم نسبت به سال جاری است. از سوی دیگر درآمد و هزینه‌های مشخصی در لایحه بودجه وجود دارد که باید واقعی پیش‌بینی شود؛ لذا تلاش داریم کسری بودجه از این بیشتر نشود و رشد اقتصادی بر اساس شاخص‌های کلان مانند سال ۱۴۰۳ پیش‌بینی شود و همین موضوع درباره تورم نیز صدق می‌کند که باتوجه‌به ارقام موجود، مانند سال ۱۴۰۳ است.

 بدری تصریح کرد: یکی از ابهامات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در حوزه نرخ تسعیر ارز یعنی ارز نیمایی و ارز کالاهای اساسی است که تحت عنوان ارز ترجیحی داده می‌شود و مجلس آن را به‌صورت شفاف بررسی می‌کند که در نهایت رقم در نظر گرفته شده چه میزان است تا بیش از این شاهد فشار به قشر متوسط و ضعیف جامعه نباشیم. مالیات حدود ۴۰ درصد در لایحه بودجه ۱۴۰۴ پیش‌بینی‌شده که حتماً باید اولویت دانه‌درشت‌ها و فرارهای مالیاتی باشد و به کسبه‌های کوچک فشار وارد نشود، معتقدیم دولت نباید برای تأمین بودجه خود به سمت جیب مردم برود.

 این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: مجلس موضوع صرفه‌جویی را نیز قطعاً پیگیری می‌کند که برنامه دولت برای کاهش هزینه‌های جاری چیست و چه میزان از هزینه‌های جاری قابلیت کاهش دارد، همانند برگزاری همایش‌های مختلف و یا پژوهش‌هایی که ممکن است هیچ نتیجه‌ای نداشته باشد. این موضوعات در بودجه‌های سنواتی دیده می‌شد که دولت باید آن را ساماندهی کند. افزایش حقوق کارکنان و مستمری‌بگیران نیز در لایحه بودجه ۲۰ درصد لحاظ شده که واقعاً کم است. همچنین ۳۰ حدود درصد نرخ تورمی که در لایحه لحاظ شده، نرخ واقعی و متناسب با کف جامعه نیست. طی ۲ ماه گذشته نیز اقلام اساسی مردم به‌صورت هفتگی گران می‌شود با یک حساب سرانگشتی می‌بینیم که اقلام اساسی در سال جاری حدود ۸۰ درصد افزایش قیمت داشته است.

 نایب‌رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ عنوان کرد: اگر قشر حقوق‌بگیر روزبه‌روز زیر خط‌فقر برود، در بهره‌وری اثر مستقیم و منفی خواهد گذاشت؛ لذا باید دولت باصرفه جویی در برخی ردیف‌ها به افزایش حقوق کمک کند که شعار آقای رئیس‌جمهور در زمان انتخابات هم‌افزایش حقوق‌ها متناسب با نرخ تورم بود و اعتقاد ایشان نیز همین است و این موضوع یکی از موضوعات جدی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ نیز خواهد بود تا حقوق مردم به نرخ تورم نزدیک‌تر شود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.